Description
Naturalny bigos domowy
Wysokiej jakości kapusta kiszona wraz z dużą ilością mięsa wieprzowego i smalcu oraz odpowiednio dobranym zestawem przypraw sprawiają, że bigos ten smakuje zupełnie jak ten przygotowywany domowym sposobem przez nasze mamy i babcie.
Prezentowany produkt powstał na bazie surowców pochodzących tylko i wyłącznie z Roztocza. Ma to szczególne znaczenie, ponieważ to właśnie ten region zaliczany jest do najczystszych części Polski. Roztocze to kraina czysta ekologicznie, gdzie powietrze jest przejrzyste a woda krystaliczna. W takich warunkach dojrzewają nasze surowce, owoce, warzywa i kwiaty.
Składniki | kapusta kiszona (kapusta biała, sól) (50%), woda, mięso wieprzowe (30%), kapusta biała (11%), cebula, smalec wieprzowy, koncentrat pomidorowy (przetworzone pomidory 20-30%), przyprawy, cukier |
---|---|
Wartość odżywcza w 100g | Wartość energetyczna: 167 kcal, Tłuszcz: 14 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g, Węglowodany: 4,6 g w tym cukry: <0,5 g, Białko: 7 g, Sól: 0,8 g |
Masa netto | 550g |
Termin przydatności do spożycia | Podany na opakowaniu i zależny od technologii produkcji i warunków przechowywania produktu |
Zalecenia | Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godz. Bigos można podgrzewać tradycyjnie w garnku lub na talerzu w mikrofalówce. |
Be the first to review “Bigos domowy 550g”